Mobil Uyumlu Web Sitesi Nedir

 Mobil uyumlu (responsive) internet sayfası nedir, mobil uyumlu web sayfası iyi mi yapılmaktadır, internet sayfasına responsive kodlama meydana getirecek mısınız diye çokça sorular geliyor müşterilerimizden. Mobil uyumlu olduğunda internet sayfası için avantajları nedir diyede merak ediyorsunuzdur eminiz. Bu mevzuyu sizin açınızdan daha kolayca anlaşılır hale getirebilmek açısından sizlerle aklımızdan geçenleri, bilgilerimizi paylaşarak sizleri bilgilendirmek istedik.

Mobil uyumlu internet sayfası şu demek oluyor ki İngilizce ismiyle belirtiksek responsive (duyarlı) internet sayfası; web sayfasının hem yüksek çözünürlüğünde olan bilgisayarlarda hem de mobil cihazların barındırdığı değişken ekran çözünürlüklerinde görüntülenirken doğru ölçeklendirmeyle görünmesi, doğru oranda görünmekle kalmayıp rahat gezilebilmesi maksadıyla meydana getirilen internet sayfası uygulama biçimidir.

Bizim internet sayfalarını yaparken kullandığımız kodlama bootstrap framework yapısı kullanılarak oluşturuluyor. Duyarlı bir internet sayfasını en doğru yapıda kurgulamak ve web sayfalarını mantık çerçevesinde tasarlamak, yalnız tasarlamakla kalmayıp görüntülenebileceği tüm ekranlarda doğru görüntülenmesini sağlıyoruz. Web sitenizin erişilen sayfasının hangi çözünürlüğe uygun olarak görüntülenecekse o ekran çözünürlüğüne uyumlu olarak biçimlenmesi, içinde ne olduğunun tam görüntülenmesi ve insanoğlu için kolay gezilebilir yapılanması oldukça mühimdir. Bu uygulama responsive (duyarlı) ismiyle malum mobil internet sayfası uyumluluğudur. Arama motorlarına ilişik örümcekler öteki bir adıyla arama motoru botları web sayfanıza ulaştığında sitenizi indeksler, kayıt altına alır ve sitenizi arama motorlarına kayıt ederek mobil uyumlu veyahut mobil uyumsuz olarak ilişkilendirilmiş kategorilerde bulunmalarını sağlarlar. Biz internet sayfalarını size teslim ederken bu yapıyı kurguluyor, uyguluyor, size web sitenizi ölçeklenebilir halde teslim ediyoruz. Web sayfası doğru kod yapısıyla muntazam şekilde kodlanmışsa, arama motoru botları sitenize geldiklerinde web sitenizi mobil uyumlu web sayfası olarak kayıt altına alacaklardır ve buda web sitenizin iyi puanlar alarak sıralamada ilerilere yürümesine olanak elde edecektir.

Yaptığımız işin mobil internet sayfası dediğimiz bir kolu ve yöntemi vardır ki buysa başka bir alanadı altında ayrı bir internet sayfası oluşturmayı gerektirir; bu işte uzmanlaşmış mobil internet sayfası yapabilen kişiler tarafınca yapılması ihtiyaç duyulan bir web tasarım biçimidir. Web Studio Dijital Ajans olarak, mobil uyumlu internet sayfası yada mobil internet sayfası çözümlerinde sizler için en doğru emek harcamaları üretebilecek yetkinlikteyiz. Bizimle iletişime geçerek responsive web tasarım kodlamasıyla yapılandırılmış bir mobil internet sayfasına haiz olabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HTML'in Anlamı ve HTML Kısaltmasının Açılımı

Web Tasarım İzmir

Sezgisel Web Tasarım Nedir?