Web Sitesi Kurma

 Internet sayfası oluşturmak isteyenler bir çok süre işleyişi iyi mi başlatacaklarını neleri araştırarak sonuca varacaklarını netleştiremediklerinden fazlasıyla süre kaybediyorlar. Internet sayfası kurma düşünüldüğü kadar zor mudur? Internet sayfası kurma zahmetli midir? Internet sayfası kurma aşamalarında sıkıntılar yaşar mıyız? Bu soruların cevaplarını sizlere anlatarak paylaşalım istiyoruz.

Web tasarım, web sitesinin hizmet edeceği kuruluşu en güzel biçimiyle tasvir edeceği halinin çizime dökülmesi sanatıdır. Internet sayfası kurma fikrinizin ilk uğrayacağı adres web tasarımıdır, sayfanın genel hatları tasarım uzmanlarınca belirlenerek görsel kurgusu biçimlendirilir. Tasarlama süreci, kurgulayan tarafla satın alacak taraf arasındaki en sancılı süreçtir (doğal olarak bu genel olarak varılmış bir kanıdır, iki tarafın görsel zevkleri örtüşüyorsa bu aşama hızlıca kat edilebilir). Web sitesinin görüntüleneceği web tarayıcısı (chrome, explorer, firefox vb.) üstündeki iz düşümü biçimlendirilip alan kişi onayıyla birlikte kodlama çalışmalarına geçilir. Internet sayfası kurma projenizde fazlaca kafa yoracağınız aşamadır. Dizayn işlemleri esnasında, gece rüyalarınıza dahi girebilir web sitesinin görsel güzelliğine dair beklentileriniz. İkinci periyoda geçmeyi başardıysanız artık işi kodlayıcı uzmanlara bırakarak projenin hareketli sunumunu görmeyi bekleyeceksiniz.

İkinci aşama sizin müdahalenize gerekseme duyulmayacağı kodlama aşamasıdır HTML kodlaması ilerlerken yalnızca çalışmanın sunumunu odaklanırsınız, hızlıca tamamlanarak çalışmasını görmek sizin hakkınızdır fakat birazcık sabırlı olmakta yarar bulunuyor; işi aceleye getirmeyin. Kodlamanın temiz olması arama motorları açısından önemli olmasıyla birlikte çeşitli cihazlarda hatasız görüntülenme bakımından da önemlidir. Kodlama çalışmalarının peşinden birçok denetim ve kontrol aşaması vardır: HTML standartlarına uygunluk, CSS hatalarının giderilmesi, tarayıcı testlerinin tamamlanması, mobil görüntülenmede hatasızlık ve arama motoru optimizasyonu (iç seo) kriterlerine uyumluluk. Denetim ve kontrol çalışmalarınız sonuçlandığında, web tasarım ajansıyla yürüttüğünüz işlemler neticelenmiştir.

Internet sayfası oluşturmak için bir şirket buldunuz, lüzumlu periyodlarını tamamladınız; sadece hemen hemen yapmanız gerekenler bitmedi. Bir alan adı (domain name) tespit ederek satın almalı, peşinden internet sayfasını yayınlayacağınız barındırma alanını (hosting) temin ederek web tasarım ajansının sitenizi yayına geçirmesini isteyebilirsiniz. Barındırma alanı (hosting) hizmetini satın alma aşamasında web sitenizi yaptırdığınız ajansa ne olursa olsun danışın, kullanılan yazılım dillerine uyumlu eğer olmazsa web siteniz çalışmayabilir. Internet sayfası kurma işlemleri kolay görünse bile, dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan hususları barındırmaktadır. Doğru web tasarım şirketini seçmekse bunlardan en önemlisidir! Eğer bir internet sayfası kurma fikriniz var ise bizlere ulaşın, web sitenizi beraber kuralım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HTML'in Anlamı ve HTML Kısaltmasının Açılımı

Web Tasarım İzmir

Sezgisel Web Tasarım Nedir?